| Totalt unika besökare sedan 2010-08-03 .
 

Vad är GRU, Göteborgs RadioUnion?

Göteborgs RadioUnion (GRU) bildades hösten 2008 av tre radioklubbar i Göteborgsområdet. De tre klubbarna är Angeredas Radio-amatörer (SA6AR), Göteborgs Radio-klubb (SK6GO) samt Radioklubben Prilex (SA6RP).
Anledningen var att klubbarna ville utvecklas och kunna samarbeta om olika gemensamma projekt och arrangemang. SSAs årsmöte var ett av de arrangemang som fanns i tankarna. En annan stor fördel med att samarbeta flera föreningar är att föreningarna kan verka var för sig men vid behov samla extra krafter. Den sociala biten är också viktig då man kan göra saker tillsammans.


Angereds Radioamatörer, SA6AR, är en relativt färsk förening. Klubben bildades 2007 och finns i Angered ca 1,5 mil nordost om Göteborg.
Klubben startades då vi tyckte att det bör finnas en förening i vårt område. En förening där vi ska kunna träffas och umgås med varandra.
Vi har en lokal i Rannebergen där vi träffas sista torsdagen varje månad. Vi tar en fika och tjötar lite.
Hasse SM6MPA har börjat med lite olika byggen som man kan följa på vår webbplats. Vi driver även en 70 cm-repeater på kanal RU13 (RU394).Vad som händer mer under årets lopp uppdateras på hemsidan.
Webbplats: www.sa6ar.se


Göteborgs Radioklubb, SK6GO, bildades hösten 2003. Klubben är väldigt aktiv då det gäller utbildning. Sedan bildandet har klub ben arrangerat kurser varje år. På så sätt har vi bidragit till att drygt 45 nya sändareamatörer kommit in i vår hobby.
Vi har flera år aktiverat fyren Tistlarna under fyrhelgen med signalen 7S6TL.
Andra aktiviteter som vi har för oss är studiebesök och fielddays.
Vi driver ett par repeatrar i Göteborg, en på 2 m, kanal R7X (RV63 ) och en på 70 cm, RU2 (RU372). Vi driver även ytterligare en på 2 m, R3x (RV55). Tanken är att denna ska övergå till en repeater som GRU ska driva.
Webbplats: www.sk6go.se


Radioklubben PRILEX, SA6RP, är den äldsta av föreningarna i GRU. Föreningen bildades redan 1978.
Vi finns i Lerums kommun ca 3 mil ost-nord-ost från Göteborg.( E20)
Vi har en lokal i Tollered där vi har våra träffar, kurser och månadsmöten.
Klubben startade som privatradioförening och radiointresset har sedan vidareutvecklats.
Föreningen har från start byggt sin verksamhet kring radiosamband. Allt från små till stora evenemang som parkeringsanvisning till säkerhetssamband på rally-, kanot- och enduro tävlingar etc.
Vi har startat upp en 70cm repeater på kanal RU09 (RU386) SA6RP/R som just nu testkörs från tillfälligt QTH med begränsat täckningsområde, Lerums kommun samt nord-ost E20 mot Alingsås.
Webbplats: www.prilex.se

 
 
Om webbplatsen

Vill du veta mer om teknik och tankat bakom GRUs webbplatsen.

Läs mer »
Följ oss (RSS)

Denna funktion kommer senare.

(Test)

Kontakta oss

Email:

Online kontakt formulär »